Rock + profilkläder = sant

Vilka är det hårdast arbetande bandet i svensk showbusiness? Kanske är det Backyard Babies. Därför är det kanske inte så förvånande att bandet har inlett ett samarbete med ett företag som tillverkar arbets- och profilkläder.

Backyard Babies är ett band som knappast behöver någon närmare presentation. Bandet bildades i Nässjö 1989, och har haft samma medlemmar sedan gruppen släppte sitt första album 1994. Bandet har alltid haft rötterna i 70-talets glamrock och 80-talets sleazerock. Sångaren Nicke Borg är förvisso känd, men bandets verkliga frontfigur är Andreas Tyrone, född Svensson men numera med efternamnet Dregen, vilket också är hans artistnamn.Rockbandet Backyard Babies

Glam och sleaze är kanske inget som man brukar förknippa med arbetskläder, men alla band som blir så stora som Backyard Babies har arbetat hårt för att komma dit. Dessutom har rockband som Backyard Babies många fans som bär arbetskläder dagligen. Europas största tillverkare av arbetskläder, Fristads Kansas, har inlett ett samarbete med bandet. Inom ramen för detta samarbete kommer klädföretaget bl.a. att lansera en speciell Backyard Babies-kollektion. I samband med Musikhjälpen 2016 auktionerade Fristads ut en DJ-kväll med Dregen och Nicke Borg. Pengarna gick till en insamling för att göra det möjligt för barn i krigsdrabbade områden att gå i skolan.

Betyder då det här att även andra företag, som konkurrerar med Fristads, kommer att inleda samarbeten med svenska band? Kommer Blåkläder att uppvakta In Flames? Troligen inte. De som arbetar med PR och kommunikation återkommer ständigt till att samarbeten av den här typen måste vara genuina, och faktum är att tre av de fyra medlemmarna i bandet är utbildade svetsare och plåtslagare, och att de också är flitiga hemmafixare på fritiden. Även om det naturligtvis handlar om ett företag som vill tjäna mer pengar, och inget fel i det, så är detta samarbete genuint. Det betonar inte minst medlemmarna själva.