NK satsar på digital skyltning i år

Skyltningen på NK är alltid ett spännande ämne inför årets julshopping. Folk reser från hela landet för att se de spektakulära scener som brukar dyka upp i skyltfönstret på NK. Och i år satsar de lite extra på sin skyltning – den ska gå att interagera med via en app.

För den som vill se Sveriges kanske största utbud av skyltar ska spana in Skyltab. Där kan du hitta allt från vitrinskåp till ipadställ och det är helt klart värt ett besök hos dem. Den som vill ha lite extra inspiration i år kan väl inte låta bli att tjuvkika på NK:s planerade julskyltning. Testa dina kunskaper i historisk julskyltning här!

Skyltningen alltid spektakulär

NK:s julskyltning har länge varit en varm tradition. Med olika teman har de satt något alldeles extra över julstämningen i Stockholm. Nu har de tagit sin skyltning ett steg längre, och valt att använda så kallad augmented reality-teknik i sin skyltning. Med hjälp av en app kan de som vill uppleva ännu en dimension av skyltningen. Trots att man tagit steget in i den digitala världen bedyrar man på NK att den mekaniska och klassiska skyltningen fortfarande finns kvar. Det är trots allt den som är traditionen, och den som folk kommer dit för.

Den 18 november kommer skyltningen att avtäckas. Såhär låter det från NK i ett pressmeddelande:

”– Det låter besökarna ta del av en extra värld, en ny dimension, som inte finns där på riktigt. När man riktar sin mobilkamera mot specifika markörer i skyltfönster och i Ljusgården kommer figurerna till liv, skriver varuhuset i ett pressmeddelande.”