Julklapp till de anställda

Hösten är rena julafton för de företag som säljer profilkläder av olika slag. Skälet till detta är att julafton bokstavligt talat infaller i slutet av hösten. Många är de företag som väljer att köpa någon form av julklapp till sina anställda.

Hösten är högsäsong för profilartiklar. Det är då som många arbetsgivare bestämmer vad som ska ges i julklapp till de anställda, och inte sällan blir det en produkt med företagsloggan på. Det kan vara svårt att ta reda på hur uppskattat detta egentligen är, för vem vill säga till chefen att julklappen som man fick var dålig?

Det finns dock andra som kan ställa frågan. 2011 gjorde auktionssajten Tradera en undersökning om vilken typ av julklappar som uppskattades mest respektive minst av de anställda. Topplistan ser ut så här:

  1. Presentkort
  2. Pengar
  3. Förmåner (som t.ex. extra semesterdagar)
  4. Matkorg/delikatesser
  5. Knivset/bra köksredskap

Och de minst uppskattade julklapparna är följande:

  1. Prylar med företagets logo
  2. Almanacka
  3. Chokladask
  4. Gammal mat
  5. Udda prydnadsföremål

Allt enligt Affärsvärlden, som skrev om undersökningen när den publicerades. Och det är naturligtvis inte kul att få gammal mat i julklapp.

Hela 37 % av de tillfrågade uppgav att de sällan eller aldrig uppskattade julklappen. Anledningen till att Tradera beställde undersökningen var att de ville lyfta fram att man kunde sälja de julklappar som man inte gillade, såvida man inte tillhörde de 14 % som svarade att de aldrig fått en julklapp av arbetsgivaren. Det som är ett ”udda prydnadsföremål” för en person är kanske en rolig och personlig pryl för någon annan.

Tips för inköpsansvarigeJulklappar i hög

Så hur ska man tänka som arbetsgivare? En bra början är kanske att inte köpa prydnadsföremål. Och även om prylar med företagets logo kommer högt upp på listan ska man komma ihåg att det är några år sedan undersökningen gjordes. Utbudet av profilartiklar utvecklas ständigt, och de behöver inte längre ha stora blaffiga loggor. Dessutom finns det många saker som är smarta och användbara. Vem skulle t.ex. tacka nej till ett knivset, eller något annat som kan klassas som en bra kökspryl, även om det har en diskret företagslogga?

Tänk efter vad de anställda kan behöva, men kanske inte har. Ofta finns möjligheten att välja mellan flera julklappar, och då måste inte en anställd bestämma vad alla kollegor ska få. En sak av bra kvalitet är också oftast mer uppskattat än flera saker av sämre kvalitet.

En välgörande julklapp

Det har också blivit populärt att istället för att ge de anställda julklappar skänka motsvarande summa till välgörande ändamål. På en del arbetsplatser får de anställda välja mellan en fysisk julklapp, eller att skänka motsvarande summa till välgörenhet.

Vilken organisation som mottar pengarna varierar stort. Företaget Urkraft i Skellefteå valde Idrott för alla, som hjälper barn som har ekonomiska svårigheter att betala exempelvis idrottsutrustning eller medlemsavgift i en idrottsförening. Olof Palm, som kläckte idén, säger till Norran att det känns betydligt bättre att pengarna går till idrottsutövande än att de anställda får en vinkylarpinne.